niedziela, 5 października 2014

Czego pragną mężczyźni . . jednego - dobrze zjeść ^ ^



  Dobra strawa zaspokaja jeden apetyt i rozpala drugi. .

W tym wpisie, pyszna i bardzo sycąca ^ ^ sałatka warzywna - Na każdą okazję.
Inspirowana  przepisem mojej mamy oraz książką (fotografia niżej) - ale zrobiona po mojemu.
Ostatnio rozpiera mnie takaaa energia i radość - więc  przekładam to, w przygotowywanie wszelakich specjałów.
Uwielbiam ten stan i staram się wkładać w to mnóstwo serca.





Składniki:
- Połowa dużego selera korzeniowego.
 Ciekawostka z książki:
( Seler koi nerwy. Działa wzmacniająco i antystresowo. Swoiste panaceum na zdrowie i urodę.
We Francji tak bardzo wierzy się we właściwości podniecające selera, że od dawna napoje miłosne składają się głównie z jego soku.
Korzeń selera zaw. subst. hormonopodobne, podsycające żar miłości..
Bogaty w apiol.)
 

- 6 średnich marchewek.
(W starożytności marchew służyła powszechnie do przyrządzania eliksirów miłosnych.
Grecy nazywali ją philtron (napój miłosny).
Tajemnica jej mocy tkwi w wit. E i C, selenie oraz beta-karotenie).

- 1 pietruszka.
(Podobnie jak seler, bogata w apiol - działający drażniąco olejek eteryczny, zwiększający ochotę na seks).

- 3 średnie ogórki kwaszone.

- 1 puszka groszku konserwowego (400ml.)

- 1 mały por.

- 1 Filet drobiowy. * Duszony *
(Dostarcza energii, a przy tym jest lekkostrawny. Zawiera wartościowe białko, a także witaminy i minerały cenione w "miłosnej aptece").

- 1 mała cebula.

- 6 jajek ugotowanych na twardo.

- ok.150 g żółtego sera (np. Gouda) - jaki kto lubi ^ ^

- Majonez 400ml.

- Sól.

- Pieprz.
(Czy pieprz jest afrodyzjakiem? Działa wzmacniająco, pobudzająco i rozgrzewająco. Lekarze chińscy zalecali go na poprawę krążenia krwi i na rozniecenie miłosnego pożądania).



Seler, marchew, pietruszkę, ogórki, pora, cebulę i ugotowane jajka - pokroić w kostkę.
Wszystko wrzucić do odpowiednio wysokiego naczynia.
Filet gdy już będzie wystarczająco miękki, także drobno pokroić i dorzucić do sałatki.
Wsypać całą puszkę groszku konserwowego. Delikatnie przemieszać.
Następnie zetrzeć na tarce ser i uzupełnić naczynie z wcześniej wymienionymi składnikami.
Posolić i popieprzyć. Pieprzu nie żałować. No chyba, że ktoś nie lubi ^ ^.



Smacznego !




 

1 komentarz:

Wyraź swoją negację/ opinię/ frustrację ^_^